Зведення штабу АТО 12 грудня: близько 10 обстрілів, один боєць загинув, є поранені

Читать на русском
Бойовики обстріляли військових ЗСУ з заборонених Мінськими угодами мінометів, загинув один військовий і четверо отримали поранення.

Бойовики обстріляли військових ЗСУ з заборонених Мінськими угодами мінометів, загинув один військовий і четверо отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО за 11 січня 2018 року, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 11 січняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 11 січня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«На луганському напрямку основна вогнева активність супротивника спостерігалася в районі Світлодарської дуги. Ворог з 120-ти і 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів вів вогонь навколо Луганського, а з гранатометів різних видів і стрілецької зброї прицільно стріляв по захисників Новолуганського», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що біля Новолуганського українські військові були змушені придушувати вогневу активність бойовиків. Крім того, бойовики обстрілювали українських бійців з великокаліберних кулеметів біля Новозванівки.

«На донецькому напрямку епіцентром нестабільності стало Приазов'я. Тут окупанти активно застосовували 120-ти і 82-мм міномети в околицях Широкино, Гнутового і Лебединського», - розповіли в штабі АТО.

Зруйнований Донбас: як змусити РФ компенсувати збитки від війниРосія завдала матеріальної шкоди Донбасу на 13 мільярдів гривень. Чи є правовий механізм та чи реально отримати виплати від РФ, розбирались експерти.

Також захисників Пєсков обстріляли з гранатометів різних видів. «На жаль, серед наших військовослужбовців знову є втрати. Під час виконання бойових завдань загинув один український воїн, ще двоє отримали поранення і двоє - отримали бойові травми», - повідомили в штабі АТО.

Окремо в штабі відзначають, що протягом минулої доби бойовики продовжували здійснювати повітряну розвідку.

Безпілотники противника, заборонені до застосування Мінськими домовленостями, зафіксували на різних ділянках лінії зіткнення в семи випадках. Загалом, за минулу добу зафіксовано 9 обстрілів сил АТО з боку бойовиків.

Раніше в США заявили, що Росія продовжує залякувати місію ОБСЄ на Донбасі.

Також відзначимо, що ОБСЄ вимагає не порушувати перемир'я на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: