Зведення штабу АТО 12 грудня: близько 10 обстрілів, один боєць загинув, є поранені

Читать на русском
Бойовики обстріляли військових ЗСУ з заборонених Мінськими угодами мінометів, загинув один військовий і четверо отримали поранення.

Бойовики обстріляли військових ЗСУ з заборонених Мінськими угодами мінометів, загинув один військовий і четверо отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО за 11 січня 2018 року, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 11 січняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 11 січня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«На луганському напрямку основна вогнева активність супротивника спостерігалася в районі Світлодарської дуги. Ворог з 120-ти і 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів вів вогонь навколо Луганського, а з гранатометів різних видів і стрілецької зброї прицільно стріляв по захисників Новолуганського», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що біля Новолуганського українські військові були змушені придушувати вогневу активність бойовиків. Крім того, бойовики обстрілювали українських бійців з великокаліберних кулеметів біля Новозванівки.

«На донецькому напрямку епіцентром нестабільності стало Приазов'я. Тут окупанти активно застосовували 120-ти і 82-мм міномети в околицях Широкино, Гнутового і Лебединського», - розповіли в штабі АТО.

Зруйнований Донбас: як змусити РФ компенсувати збитки від війниРосія завдала матеріальної шкоди Донбасу на 13 мільярдів гривень. Чи є правовий механізм та чи реально отримати виплати від РФ, розбирались експерти.

Також захисників Пєсков обстріляли з гранатометів різних видів. «На жаль, серед наших військовослужбовців знову є втрати. Під час виконання бойових завдань загинув один український воїн, ще двоє отримали поранення і двоє - отримали бойові травми», - повідомили в штабі АТО.

Окремо в штабі відзначають, що протягом минулої доби бойовики продовжували здійснювати повітряну розвідку.

Безпілотники противника, заборонені до застосування Мінськими домовленостями, зафіксували на різних ділянках лінії зіткнення в семи випадках. Загалом, за минулу добу зафіксовано 9 обстрілів сил АТО з боку бойовиків.

Раніше в США заявили, що Росія продовжує залякувати місію ОБСЄ на Донбасі.

Також відзначимо, що ОБСЄ вимагає не порушувати перемир'я на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: