Соціологи з'ясували, хто, на думку українців, бореться з корупцією

Читать на русском
Переважна більшість українців вважають боротьбу з корупцією в країні неуспішною, а ще 46 відсотків –
повністю провальною.

Переважна більшість українців (80%) вважають боротьбу з корупцією в країні неуспішною, з них 46% – повністю провальною.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, пише «Слово і Діло».

Згідно з результатами дослідження, успішність у боротьбі з корупцією бачать 15% респондентів, причому лише 2,5% оцінюють цю боротьбу як повністю успішну.

При цьому 43% опитаних соціологами українці не бачать жодної інстанції, яка активно боролася б з корупцією в Україні. Решта населення активних борців із корупцією бачить у ЗМІ, журналістах (26%), Національному антикорупційному бюро (24%), антикорупційних громадських організаціях (21%), самому населенні (12%), країнах Заходу (11%).

Більш ніж половина опитаних українців (54%) вважають, що в країні слід законодавчо дозволити для боротьби з корупцією серед чиновників використання методу провокації хабара, а не згодні з цим 26% респондентів.

Дослідження проводилося з 15 до 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької й Луганської областей.

Опитані 2004 респонденти віком від 18 років.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, Transparency розкритикувала законопроект про антикорупційний суд.

Раніше президент України Петро Порошенко вніс свій законопроект про антикорупційний суд, в якому відсутня підсудність статті Кримінального кодексу про неправду в деклараціях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: