Клімкін назвав висловлювання Моравєцького щодо біженців нісенітницею

Читать на русском
Голова МЗС Павло Клімкін виступив з критикою заяви польського прем'єра Моравєцького щодо напливу українських біженців.

Голова МЗС Павло Клімкін виступив з критикою заяви польського прем'єра Моравєцького щодо напливу українських біженців.

Про це він заявив у четвер, 11 січня, під час візиту до Чернівців, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ZIK.

Уніформа кольорів українського прапора: в Польщі перевірять скандальний заводУ Польщі омбудсмен Адам Боднар зайнявся перевіркою скандального випадку з видачею українцям форми іншого кольору, ніж полякам на фабриці Lindab під Варшавою.

«Часом вони говорять про українців як про біженців. Це, без питань, цілковита нісенітниця, і це всім, звісно, зрозуміло», - сказав Клімкін.

За його словами, зараз Україна і Польща почали дискутувати з цього питання, оскільки інформація, озвучена Варшавою, не є коректною.

«Є дуже чітка цифрая: зараз у Польщі перебувають сотні тисяч українців. За два останні роки в Польщі офіційно отримали притулок 88 українців. Тому говорити про якісь серйозні цифри в питанні надання притулку українцям, які масово намагаються просити про цей притулок чи взагалі можуть вважатися біженцями, некоректно», - додав глава МЗС.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявляв, що в Польщі є близько 1,5 мільйона українців, 5% з яких є вихідцями з Донбасу.

Як відомо, міжнародна компанія Lindab, яка має завод під Варшавою, зобов'язала працівників-українців носити одяг у кольорах національного прапора, за що зіткнулася зі звинуваченнями в дискримінації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: