Уніформа кольорів українського прапора: в Польщі перевірять скандальний завод

Читать на русском
У Польщі омбудсмен Адам Боднар зайнявся перевіркою скандального випадку з видачею українцям форми іншого кольору, ніж полякам на фабриці Lindab під Варшавою.

У Польщі омбудсмен Адам Боднар взявся за перевірку скандального випадку з видачею українцям форми іншого кольору на фабриці Lindab під Варшавою.

Про це повідомляє видання Wyporcza.pl, передає «Слово і Діло».

Скандал через синьо-жовту форму для українців у Польщі: ідентифікація чи дискримінаціяНа одному із заводів Польщі українців зобов'язали носити синьо-жовту уніформу. Керівництво заводу говорить про те, що це така система ідентифікації. Оцінили інцидент експерти.

За словами директора групи з трудового права та соціального захисту в офісі омбудсмена Леслава Новацького, уповноважений із прав людини звернеться до інспекції праці для проведення перевірок на заводі.

«Ці відмінності можуть мати характеристики незаконної практики дискримінаційного характеру», – прокоментував він те, що українців змушують носити спеціальну форму. В офісі омбудсмена ухвалять рішення про подальші дії після проведення інспекцій.

Також відзначимо, що в Польщі змінили правила працевлаштування для українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: