75 тисяч біженців із Донбасу. Моравєцький розповів про ситуацію з українськими мігрантами

Читать на русском
У Польщі перебувають більш ніж 1,5 мільйонів українців, 75 тисяч з яких є вихідцями з Донбасу.

У Польщі перебувають більш як 1,5 мільйонів українців, 75 тисяч з яких є вихідцями з Донбасу.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький на зустрічі з іноземними журналістами, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на TVN 24.

З'ясувалося, скільки українців отримали статус біженця в ПольщіУ 2017 році близько 625 громадян України звернулося до Управління з питань іноземців Польщі з проханням надати їм міжнародну захист.

«Ми хочемо переконати наших партнерів з ЄС, що ми виконуємо нашу частину зобов'язань у справі міграції, але наша ситуація інша, ніж ситуація в Італії чи Греції. Сирія та Лівія – не єдині вразливі й складні регіони з точки зору походження міграції», – сказав Моравєцький.

У цьому контексті він згадав про велику міграцію до Польщі з України, заявивши, що на сьогодні в Польщі перебувають близько 1,5 мільйона українців, серед яких приблизно 5% приїхали з району Донбасу, де тривають бойові дії.

За його словами, Польща відстоює позицію, що допомагати біженцям із Близького Сходу та Африки потрібно в місцях їхнього походження. Серед прикладів допомоги в місцях походження міграції прем'єр-міністр згадав про участь польського уряду, зокрема, в Європейській ініціативі з розширення економічних інвестицій.

Раніше Моравєцький заявляв, що Польща прийняла понад 100 тисяч біженців з України.

Нагадаємо, міжнародна компанія Lindab, яка має завод під Варшавою, зобов'язала працівників-українців носити одяг у кольорах національного прапора, за що зіткнулася зі звинуваченнями в дискримінації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: