На одному із заводів Польщі українців зобов'язали носити синьо-жовту уніформу

Читать на русском
Міжнародна компанія Lindab, яка має завод під Варшавою, зобов'язала співробітників-українців носити одяг в кольорах національного прапора і зіткнулася зі звинуваченнями в дискримінації.

Міжнародна компанія Lindab, яка має завод під Варшавою, зобов'язала співробітників-українців носити одяг в кольорах національного прапора і зіткнулася зі звинуваченнями в дискримінації.

Про це повідомила Gazeta Stołeczna, передає Українська правда, пише «Слово і Діло».

Дружба на відстані: зовнішньополітичні підсумки 2017 рокуСитуація в Україні потрапила в один із п'яти пріоритетів зовнішньої політики ЄС, але дедалі частіше Захід дорікає Києву корупцією та відсутністю реформ. Про здобутки та втрати України у відносинах із ЄС говорили експерти.

Виданню про інцидент розповів один з клієнтів підприємства, який зауважив, що працівники компанії мають уніформу різного кольору в залежності від відділу, в якому вони працюють, проте українці є винятком - незалежно від ділянки, вони зобов'язані носити одяг синьо-жовтого кольору.

«Я не міг навіть уявити, що таке можливо! Уявіть, що поляків зобов'язують одягати червоно-білу уніформу, коли вони працюють на фабриці за кордоном», - обурився клієнт.

Керівник заводу, Міхал Вроблевський, заперечує звинувачення в свою адресу. Він пояснив, що таким чином «позначає» співробітників, які не розмовляють польською.

«У нас всі співробітники носять сині штани і різні сорочки. Механіки - зелені, бригадири - червоні. Це така система ідентифікації. А жовті сорочки українців означають, що вони не говорять по-польськи», - пояснив він.

Експерти в питаннях протидії дискримінації стверджують, що дії роботодавця є незаконними. Керівник виробництва говорить, що така ідентифікація допомагає самим українським співробітникам.

Нагадаємо також, що в Польщі розповіли, скільки біженців прийняли з України.

Раніше Польща змінила правила працевлаштування для українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: