Зведення штабу АТО 27 грудня: 6 обстрілів, є загиблий, троє поранених

Читать на русском
За минулу добу бойовики 6 разів порушили новорічно-різдвяне перемир'я відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

За минулу добу бойовики 6 разів порушили новорічно-різдвяне перемир'я відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, внаслідок чого один військовослужбовець загинув, троє поранені, двоє отримали бойові травми.

Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО, пише «Слово і Діло».

«Режим тиші» на Донбасі: чому перемир'я під загрозою?Сторони в Мінську домовилися про перемир'я на Донбасі, але напередодні - Путін вирішив вивести офіцерів РФ зі складу Спільного центру контролю і координації, а штаб АТО фіксує обстріли. Чи варто сподіватися на режим тиші, розбиралися експерти.

«За минулу добу, російсько-терористичні війська 6 разів порушили режим тиші. В результаті ворожих обстрілів троє військовослужбовців поранені, двоє отримали бойові травми і, на жаль, Україна втратила одного захисникаої», - йдеться в повідомленні.

На луганському напрямку бойовики не дотримувалися умов перемир'я в районі Світлодарської дуги. Поблизу Луганського вони застосували 82-мм міномети і великокаліберні кулемети і близько двох годин вели вогонь по оборонним укріпленням ВСУ. Також, зі стрілецької зброї, бойовики обстрілювали захисників Станиці Луганській.

Карта АТО: ситуація на сході України на 26 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 26 грудня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Крім того, в районі Луганського зафіксовано проліт БПЛА незаконних збройних формувань, який в цей період коригував мінометний вогонь бойовиків, що заборонено мінськими домовленостями.

«На інших ключових ділянках нашої оборони порушень режиму припинення вогню не зафіксовано», - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що бойовики сховали поблизу Луганська десятки танків.

Відзначимо також, що українська делегація вилетіла на Донбас за полоненими.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: