«Режим тиші» на Донбасі: чому перемир'я під загрозою?

Читать на русском
Володимир Золотарьовполітолог

Скільки б не оголошували перемир'я, воно все одно під загрозою. Потрібно повертатися до питання Мінських угод, яких, саме як угод, не існує.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Золотарьов, оцінюючи домовленість про перемир'я та вихід офіцерів РФ зі складу Спільного центру контролю і координації.

«Потрібно розуміти, що «Мінськ» – не юридичні документи, які можуть когось до чогось зобов'язати. Це фактично укладене перемир'я у вигляді якихось паперів. Самі ці угоди не є угодами, що можуть забезпечити перемир'я. Всі вдають, що вірять у ці папери, але в реальності – ні. Тому все залежить лише від доброї волі Путіна, здатності або нездатності вести війну учасників конфлікту. Інших факторів немає», – зазначив Золотарьов.

Кожна сторона трактує «Мінськ» по-своєму, а в підсумку ситуація зайшла в патовий стан, підкреслив експерт.

«Зимове загострення»: чи готові бойовики піти в наступНазвано дві важливі причини грудневої активізації бойовиків у зоні проведення антитерористичної операції.

За його словами, Путін у традиційній манері намагається нагнітати ситуацію, тому, чи є російські офіцери в складі СЦК, чи ні, особливо нічого не змінює.

«Коли справа доходить до військових дій, то наявність російських офіцерів у СЦКК ніяк не зупинить і не змінить ситуацію, якщо Путін вирішить продовжити війну або її законсервувати. Те, що зараз відбувається, суто політичні маневри Путіна, для відомих лише йому цілей», – резюмував Володимир Золотарьов.

Додамо, в Кремлі поки не підтвердили домовленість про перемир'я на Донбасі.

Як відомо, раніше голова МВС Арсен Аваков заявив, що мінський формат «мертвий».

За даними «Слова і Діла», два роки тому Петро Порошенко пообіцяв, що третьої зустрічі в Мінську з урегулювання ситуації на Донбасі не буде. Повний перелік обіцянок глави держави – за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: