З’ясувалося, чого хоче РФ на Донбасі

Читать на русском
Делегація Росії у Мінську буде домагатися повного звільнення полонених на Донбасі. Відповідальність на обмін Гризлов поклав на сторони конфлікту на Донбасі - бойовиків і офіційний Київ.

Делегація Росії у контактній групі в Мінську буде домагатися повного звільнення полонених на Донбасі.

Про це у коментарі журналістам заявив постійний представник РФ у контактній групі в Мінську Борис Гризлов, повідомляє «Риа Новости».

При цьому відповідальність на обмін Гризлов поклав на «сторони конфлікту на Донбасі» - бойовиків і офіційний Київ.

«Запланований обмін утримуваними сторонами конфлікту на Донбасі людьми - це перший етап. Російська делегація у контактній групі буде домагатися від сторін конфлікту виконання їх зобов'язань по повного визволення утримуваних незважаючи на будь-яку можливу протидію. Контактна група працює, і працюватиме з обміну усіх утримуваних осіб», - заявив Гризлов. За словами Гризлова, необхідно приступити до вирішення політичних питань.

«Зокрема ключове – введення особливого статусу Донбасу за формулою Штайнмаєра і амністію. В економічній сфері ми будемо наполягати на повному знятті економічної і транспортної блокади Донбасу. У сфері безпеки – вимагатимемо реального і стабільного розведення сил від лінії зіткнення, дотримання режиму припинення вогню з жорсткою дисциплінарною відповідальністю для його порушників», – заявив Гризлов.

Нагадаємо, станом на 25 грудня у полоні бойовиків знаходяться вже 170 українців.

Президент Петро Порошенко доручив забезпечити звільнених українців медичною допомогою, а також оперативно доставити їх до власних родин.

Як відомо, обмін заручниками за формулою «306 на 74» відбудеться у середу, 27 грудня. Його час і місце не повідомляють з міркувань безпеки. Передбачається, що Україна передасть бойовикам тих осіб, звільнення яких не суперечить законодавству.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: