У парламенті розповіли, про що будуть сперечатися депутати в наступному році

Читать на русском
Законопроекти про реінтеграцію Донбасу і про Антикорупційний суд будуть найбільш дискусійними і, одночасно, найбільш актуальними в першому півріччі 2018 року.

Законопроекти про реінтеграцію Донбасу і про Антикорупційний суд будуть найбільш дискусійними і, одночасно, найбільш актуальними в першому півріччі 2018 року.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» позафракційний народний депутат Борислав Береза.

Світова практика створення антикорупційних судівНаразі Україна перебуває в очікуванні створення антикорупційного суду й посідає 131-ше місце в індексі сприйняття корупції разом із Непалом.

«Ніхто не знімає з порядку закон про реінтеграцію Донбасу. Як сказав спікер, проект буде внесений в зал відразу після свят. Незважаючи на те, що по правкам начебто, є консенсус між фракціями, не думаю, що твердження пройде так вже просто. Актуальним буде проект про Антикорупційний суд. Його затвердження вимагають наші західні партнери. Вчора парламент розблокував процес - тепер чекаємо внесення законопроекту президентом», - сказав Береза.

Говорячи про більш віддалену перспективу, народний депутат наголосив на необхідності затвердження Виборчого кодексу.

«Він буде заходити в зал вже навесні. Звичайно, будуть дуже великі суперечки. До проекту подано вже дуже багато правок. Я розмовляв з одним з авторів законопроекту - Олександром Черненко, він сказав, що подано вже більше 4000 правок. Буквально, каже, комп'ютер підвисає через те, що такий великий обсяг. На жаль, в те, що Виборчий кодекс приймуть, я не вірю - зал не голосуватиме проти себе. Хоча даремно. Такий закон допоміг би еволюціонувати виборчого права в Україні», - зазначив народний депутат.

За його словами особливо актуальним в наступному році буде питання про землю.

Нагадаємо, Верховна Рада відкликала законопроект №6011 про антикорупційні суди.

У відповідь президент Петро Порошенко заявив про готовність внести свій законопроект про антикорупційний суд в Раду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: