У Раді побоюються, що депутати прогуляють останній пленарний тиждень

Читать на русском
Верховній Раді може не вистачити голосів для ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу через низьку явку депутатів. У Раді побоюються, що нардепи прогуляють останній пленарний тиждень.

У Верховній Раді побоюються, що останній пленарний тиждень року може стати не дуже результативним через низьку явку депутатів.

Про це «Слову і Ділу» розповіли представники відразу декількох парламентських фракцій. При цьому депутати запевняють, що їхні політичні сили налаштовані працювати наступного тижня, а прогулів слід чекати від політичних опонентів.

Реінтеграція Донбасу: чи встигнуть розглянути законопроект у 2017 роціНародні депутати сумніваються, що Верховна Рада встигне розглянути законопроект про деокупацію Донбасу на наступному пленарному тижні, а загалом – і в 2017 році.

«Минулого тижня ми ухвалили бюджет. І є побоювання, що на останньому пленарному тижні року частина депутатів розслабляться й просто не прийдуть на засідання. Ми можемо не отримати необхідну кількість голосів у залі, зокрема за законопроект про деокупацію Донбасу. Це може бути проблемою», – сказав народний депутат від фракції «Народного фронту» Дмитро Тимчук.

«Так, цього тижня, боюся, деякі фракції можуть роз'їхатися. Коаліція не роз'їдеться. А ось опозиції немає, за що голосувати – встали, пішли у своїх справах», – погоджується колега Тимчука з фракції Віктор Єленський.

«Ми завжди працюємо. Наскільки я знаю, це більшість ніколи не ходить – ви ж бачите, що в залі коїться. Тож неявка – це якраз до більшості. Ухвалили бюджет – роз'їхалися. А ми будемо працювати», – заперечив заступник голови фракції «Батьківщини» Сергій Соболєв.

«Наша фракція налаштована працювати до останнього пленарного дня цього року. Особисто я обов'язково буду на засіданнях, наскільки я знаю, мої колеги з фракції – також. А ось те, що коаліція вже могла розбігтися по морях, ось цього не виключаю», – сказав народний депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Павленко.

Нагадаємо, спікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що ключовим законопроектом, який Верховна Рада планує розглянути наступного тижня, буде президентський проект закону про деокупацію Донбасу.

Водночас представники опозиції висловлюють сумніви в тому, що проект буде внесений до зали. Зараз документ, затверджений у першому читанні з поправками до другого читання, ухваленими профільним комітетом ВР, перебуває на вивченні в Адміністрації президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: