Порошенко: антикорупційний суд запрацює в 2018 році

Читать на русском
Експерти розробили законопроект про антикорупційний суд і президент Петро Порошенко заявляє про готовність внести його в парламент.

Експерти розробили законопроект про Антикорупційний суд і президент Петро Порошенко заявляє про готовність внести його до парламенту.

Про це повідомляє прес-службаглави держави, пише «Слово і Діло».

Світова практика створення антикорупційних судівНаразі Україна перебуває в очікуванні створення антикорупційного суду й посідає 131-ше місце в індексі сприйняття корупції разом із Непалом.

«Я пообіцяв, що цього року законопроект має бути внесений до парламенту. Вчора в другій половині дня ця можливість у мене з'явилася. Мені було дуже приємно, що група напрацювала свій варіант законопроекту ... Я готовий бути суб'єктом законодавчої ініціативи. Я готовий цей законопроект внести до парламенту», – сказав Порошенко.

Він наголосив на важливості спільної позиції щодо надзвичайної важності цього документа й імплементації та створення антикорупційного суду.

«Бажано, щоб це було зроблено в 2018 році. У бюджеті за моєю пропозицією гроші на створення антикорупційного суду передбачені», – сказав президент.

Нагадаємо, 21 грудня Верховна Рада відкликала законопроект №6011 про антикорупційний суд. За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що подасть до ВР свій законопроект про антикорупційний суд, якщо парламент відкличе зареєстровані законопроекти аналогічної тематики, які не підтримала Венеційська комісія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: