В ЄС стурбовані загостренням на Донбасі

Читать на русском
Гуманітарна ситуація й становище в області безпеки різко погіршилися на сході України, де спостерігається найбільша кількість порушень режиму припинення вогню з лютого 2017 року.

Гуманітарна ситуація і становище в області безпеки різко погіршилися на сході України, де спостерігається найбільша кількість порушень режиму припинення вогню з лютого 2017 року.

Про це йдеться в заяві Служби зовнішніх дій ЄС, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 20 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 20 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Розміщення збройних сил у безпосередній близькості від житлових районів та обстріли критичної інфраструктури показують повну неповагу до життя людей», – ідеться в заяві.

У заяві міститься заклик дотримуватися режиму припинення вогню й вивести важке озброєння в контрольовані місця зберігання.

«Ми також ще раз підкреслюємо, що дуже важливим є забезпечення повного, безпечного й безперешкодного доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та її технічного обладнання до всієї території, передбаченої її мандатом», – відзначають в ЄС.

«Зимове загострення»: чи готові бойовики піти в наступНазвано дві важливі причини грудневої активізації бойовиків у зоні проведення антитерористичної операції.

У заяві зазначаються важливість виконання Мінських угод усіма сторонами й міститься заклик до Росії використовувати вплив на сепаратистів.

ЄС вважає, що відкликання Росією свого контингенту зі Спільного центру контролю і координації (СЦКК) матиме серйозні негативні наслідки для підтримки припинення вогню та стабілізації лінії контакту.

«Ми очікуємо, що обидві сторони вживатимуть усіх необхідних заходів із тим, щоб СЦКК міг відновити свою критичну роль у вирішенні серйозних проблем безпеки на місцях», – ідеться в заяві.

Нагадаємо, в Мінську вдалося домовитися про черговий «режим тиші» з 23 грудня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: