Міни на Донбасі загрожують сотням тисяч дітей – ЮНІСЕФ

Читать на русском
Донбас зараз є одним із найбільш забруднених мінами регіоном у світі й становить щоденну загрозу життю 220 тисяч дітей.

Донбас зараз є одним із найбільш забруднених мінами регіоном у світі й становить щоденну загрозу життю 220 тисяч дітей.

Про це повідомляє Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ), передає «Слово і Діло» з посиланням на DW.

В ООН назвали кількість дітей, що постраждали від збройних конфліктівУ 2016 році в збройних конфліктах у всьому світі постраждали або загинули більш ніж 8 тисяч дітей.

«Це є неприйнятним, коли місця, де діти могли безпечно грати менш ніж чотири роки тому, зараз нашпиговані смертоносними вибуховими речовинами», – заявила представниця ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

Вона наголосила, що всі сторони конфлікту на Донбасі мають негайно припинити використання цього виду зброї.

У фонді вказують, що згідно зі статистикою, від початку 2017 року щотижня одна дитина ставала жертвою внаслідок бойових дій на Донбасі. При цьому вибухонебезпечні предмети – наслідки війни та боєприпаси, які не здетонували, є найпоширенішими причинами загибелі чи поранення дітей – дві третини від загальної кількості випадків. Багато дітей залишаються з інвалідністю на решту свого життя внаслідок поранень, зазнаних від вибухів.

У фонді повідомили, що починаючи з 2015 року понад півмільйона дітей, що проживають на сході України, були проінструктовані представниками ЮНІСЕФ та партнерами фонду щодо небезпеки, яку становлять міни, а також про те, яким чином захистити себе від неї. Також фонд надав психологічну допомогу 270 тисячам українських дітей, на життя яких безпосередньо вплинув конфлікт на Донбасі.

Водночас у фонді зауважують, що надзвичайний фонд ЮНІСЕФ для допомоги дітям України та їхнім сім'ям був профінансований у 2017 році лише на 46% від необхідного обсягу, а просвітницькі заходи, зокрема й інформування щодо небезпеки мін, були профінансовані лише на 27%.

Нагадаємо, раніше в ООН повідомили, що окупований Донбас стає одним із найбільш замінованих регіонів у світі.

Також ООН озвучила дані гуманітарної катастрофи на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: