Швейцарія виділить Донбасу півмільйона євро допомоги

Читать на русском
Швейцарська Конфедерація виділила 500 тисяч швейцарських франків на заходи з підготовки до проходження зимового періоду місцевих жителів на Донбасі.

Швейцарська Конфедерація виділила 500 тисяч швейцарських франків на заходи з підготовки до проходження зимового періоду місцевих жителів на Донбасі.

Як інформує «Слово і Діло», про це в четвер, 21 грудня, в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Гійом Шойрер.

«Ми настійно закликали держави, залучені в полегшення гуманітарних наслідків конфлікту, й вирішили також внести новий вклад у програму підготовки до зими UNICEF. Взимку є особливі потреби, та Швейцарія, реагуючи на заклики гуманітарних агентств, виділила 500 тисяч швейцарських франків на користь зусиль із підготовки до зими», – сказав посол.

За його словами, багато людей – як ті, що проживають уздовж лінії розмежування сторін на Донбасі, так і по обидва боки від неї – безпосередньо постраждали від конфлікту, як і щонайменше 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб усередині країни.

Посол також сказав, що Швейцарія планує зберегти допомогу Україні на рівні попередніх років.

«Ми будемо зберігати її на тому ж рівні або, можливо, навіть трохи її збільшимо. В умовах, коли наслідки конфлікту очевидні, донори від інших держав мають продовжувати проявляти солідарність із населенням ... Конфлікт, як і раніше, є гуманітарною трагедією, і я думаю, що всім нам потрібно робити все можливе разом з українською владою, звичайно, щоб полегшити страждання людей», – підкреслив Шойрер.

Раніше німецька влада ухвалила рішення про виділення ще 2,5 млн євро для реалізації гуманітарних проектів благодійного фонду Caritas Ukraine на Донбасі.

Як повідомлялося, фінансова підтримка Німеччини Україні за 2014-2016 роки становила понад 800 мільйонів євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: