«Репортери без кордонів» назвали число журналістів, затриманих з початку року

Читать на русском
Станом на 1 грудня 2017 року в усьому світі було затримано в цілому 326 журналістів, до 54 утримуються в заручниках.

Станом на 1 грудня 2017 року в усьому світі було затримано в цілому 326 журналістів, до 54 утримуються в заручниках.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в доповіді міжнародної організації «Репортери без кордонів».

Арешт українського журналіста в Білорусі: залежність від Кремля та крок до нових правил в’їздуСпочатку президент Білорусі запевнив в підтримці суверенітету України, потім проголосував проти резолюції щодо Криму, а тепер на території Білорусі затримали українського журналіста. Нагадує російські методи. Правозахисники оцінили ситуацію.

Майже половина затриманих знаходяться в тюрмах п'яти країн - Китаю, Туреччини, Сирії, Ірану та В'єтнаму. В організації зазначають, що нинішнє число затриманих журналістів менше в порівнянні з минулим роком, коли було затримано 348 журналістів (187 професійних журналістів, 146 громадян-журналістів і 15 працівників засобів масової інформації).

Також, згідно з дослідженням, до 54 журналістів (44 професійних журналіста, 7 громадян-журналістів і 3 працівники ЗМІ) утримуються в заручниках, що на 4% більше в порівнянні з 2016 роком.

Україна в доповіді згадується, як єдина країна з заручниками «за межами Близького Сходу» в зв'язку з бойовиками на Донбасі, які «схильні розглядати небагатьох критично налаштованих журналістів в якості шпигунів».

Відзначається також, що в окупованих районах в даний час утримують двох журналістів.

Як повідомлялося, в 2017 році найбільш небезпечними державами для журналістів були визнані Сирія, Мексика, Афганістан, Ірак і Філіппіни.

Раніше повідомлялося про те, що в перебігу року, що минає в 28 країнах загинуло 97 журналістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: