Названі найнебезпечніші країни для працівників ЗМІ

Читать на русском
В 2017 році найбільш небезпечними державами для журналістів в 2017 році були визнані Сирія, Мексика, Афганістан, Ірак і Філіппіни.

За інформацією міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів», в 2017 році найбільш небезпечними державами для журналістів були визнані Сирія, Мексика, Афганістан, Ірак і Філіппіни.

Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на DW, «Репортери без кордонів» з 2012 року називають Сирію небезпечною для працівників ЗМІ країною світу.

Російський журналіст отримав премію за репортажі про порушення прав людини в окупованому КримуСтатті про порушення прав людини в Криму отримали міжнародний резонанс, а фоторепортажі стали свідченнями насильства над жителями Криму з боку російської влади.

Всього за період з 1 січня по 1 грудня 2017 в зв'язку зі своєю журналістською діяльністю загинули щонайменше 65 працівників ЗМІ.

Серед загиблих 55 чоловіків і десять жінок. Майже половина з цих журналістів загинули в країнах, де немає збройних конфліктів.

Україна в звіті «Репортерів без кордонів» згадується в контексті викрадень двох працівників ЗМІ на окупованих територіях Донбасу. Йдеться про Станіслава Асєєв і блогер Едуарда Неделяеве. За даними організації, Неделяева «суд» самопроголошеної «ЛНР» влітку засудив до 14 років ув'язнення за проукраїнську позицію.

Бойовики на Донбасі «розглядають небагатьох критично налаштованих журналістів, які ще не втекли, як шпигунів», констатують «Репортери без кордонів».

За даними організації, на початку збройного конфлікту в 2014 році в Донбасі було викрадено понад 30 журналістів. Той факт, що в цьому році там викрадено два працівника ЗМІ, в звіті пояснюється зниженням інтенсивності бойових дій, зміцненням лінії фронту і тим фактом, що зараз на непідконтрольних Києву територіях Донбасу майже не залишилося критично налаштованих журналістів.

Раніше повідомлялося про те, що в перебігу року, що минає в 28 країнах загинуло 97 журналістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: