Стало відоме число журналістів, що загинули в 2017 році

Читать на русском
Протягом року, що минає в 28 країнах загинули 97 журналістів. Такі дані опубліковані в щорічній доповіді неурядової організації Press Emblem Campaign (PEC).

Протягом року, що минає в 28 країнах загинули 97 журналістів. Такі дані опубліковані в щорічній доповіді неурядової організації Press Emblem Campaign (PEC).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на доповідь організації.

Затримання Шаройка: Європейська федерація журналістів долучилася до вимог УкраїниЄФЖ говорить про те, що затриманому українському журналісту був наданий лише державний адвокат від білоруської влади.

Відзначається, число жертв в цьому році нижче, ніж в минулому -144. В організації підкреслили, що вперше з 2008 року PEC зареєструвала менше 100 загиблих серед співробітників ЗМІ в світі. Всього ж «за 10 років число загиблих досягло тисяча сто дев'яносто сім людей».

«Серед найбільш небезпечних для працівників ЗМІ країн на перше місце організація поставила Мексику, де з січня загинули 14 працівників преси. У першій п'ятірці також Ірак, Афганістан, Індія і Пакистан. На ці п'ять країн припадає 45 випадків загибелі журналістів. Шостий і сьомий позиції займають Філіппіни і Сирія, далі йдуть Сомалі і Гондурас», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що серед жертв зросла кількість жінок: з п'яти в минулому році до 16 в нинішньому. Найбільш небезпечними регіонами для роботи преси в році, що минає були Азія, де загинули 32 журналісти, а також Латинська Америка і Близький Схід, включаючи Туреччину.

Press Emblem Campaign володіє консультативним статусом при ООН. У статистиці, яку веде організація, відображені випадки вбивств журналістів при виконанні професійних обов'язків.

Як повідомлялося, в включеному Криму в понеділок, 18 грудня, пом'якшили вирок українському журналісту Миколі Семене в частині додаткового покарання.

Згідно з підрахунками ООН, за період з 6 серпня по 15 листопада 2017 року 49 кримських татар були заарештовані за проведення мирних одиночних пікетів на території включеного Росією Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: