У Криму пом'якшили вирок українському журналісту

Читать на русском
В анексованому Криму в понеділок, 18 грудня, пом'якшили вирок українському журналісту Миколі Семені в частині додаткового покарання.

В анексованому Криму в понеділок, 18 грудня, пом'якшили вирок українському журналісту Миколі Семені в частині додаткового покарання.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

Йдеться про заборону публічної діяльності на два роки, а не три, як було раніше, в попередньому рішенні суду. Водночас вирок суду про позбавлення волі на термін 2,5 роки умовно залишається чинним.

Як відомо, Микола Семена звинувачувався російською владою в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Як змінилися настрої кримчан після анексії півостроваАналітики Слова і Діла дослідили, як за три роки змінилися настрої кримчан. Чи задоволені вони новою владою, цінами та умовами проживання.

У квітні 2016 року в його будинку ФСБ провела обшук, а в травні того ж року йому пред'явили офіційне звинувачення в тому, що журналіст опублікував на сайті «Крим.Реалії» статтю. Відтоді Семена перебував під підпискою про невиїзд.

Нагадаємо, рекордна кількість судових засідань щодо кримськотатарських активістів запланована на понеділок, 18 грудня, в Криму.

Згідно з підрахунками ООН, за період із 6 серпня до 15 листопада 2017 року 49 кримських татар були заарештовані за проведення мирних одиночних пікетів на території анексованого Росією Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: