Два суди: коли парламент побачить президентські законопроекти

Читать на русском
Порошенко має намір внести до Ради законопроект про військовий суд. Також глава держави просить відкликати законопроект Соболєва, щоб внести на розгляд законопроект про антикорупційний суд.

Президент Петро Порошенко має намір внести до парламенту законопроект про військовий суд.

Про це на засіданні Погоджувальної ради 18 грудня повідомила представник президента у ВР, депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Луценко, передає «Слово і Діло».

«Інформую вас, що президентом буде внесений закон про військовий суд, який також є актуальним і є частиною судової реформи», – сказала Луценко.

Вона додала, що Порошенко також закликає Раду надати йому можливість внести законопроект про антикорупційний суд.

«Президент просить у четвер відкликати законопроект Соболєва, щоб він міг внести на розгляд свій законопроект про антикорупційний суд», – сказала Луценко.

Також, за її словами, Порошенко закликає Верховну Раду прискорити процес обрання суддів Конституційного суду за квотою парламенту. Зараз із 18 кандидатур затверджені 14.

Крім того, вона додала, що Порошенко просить розглянути законопроекти №6674 і №6675, які стосуються е-декларування для громадських організацій.

Раніше глава держави розповів, коли внесе до Ради законопроект про антикорупційний суд.

Водночас член комітету ВР з питань протидії та запобігання корупції Борислав Береза ​​розповів «Слову і Ділу», як можуть внести законопроект до Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: