Порошенко розповів, коли внесе до Ради законопроект про антикорупційний суд

Читать на русском
Президент Петро Порошенко анонсував внесення наступного тижня на розгляд Верховної Ради законопроекту про антикорупційний суд.

Президент Петро Порошенко анонсував внесення наступного тижня на розгляд Верховної Ради законопроекту про антикорупційний суд.

Про це він сказав під час виступу на заході з нагоди початку роботи нового Верховного суду України, передає «Слово і Діло».

«На черзі – законопроект про антикорупційний суд. Я знаю, що велика частина громадськості, в тому числі й юридичної громадськості, не підтримує зазначений законопроект», – заявив він.

Президент нагадав, що звернувся до парламенту щодо створення робочої групи для розробки відповідного законопроекту, «щоб я як президент міг врахувати рекомендації тих чи інших фракцій Верховної Ради для того, щоб уникнути дискусій і вийти на компроміс. На жаль, поки цього не було зроблено».

Порошенко висловив надію, що парламент наступного тижня «розблокує ситуацію з антикорупційним судом, відкликавши зареєстровані законопроекти, які є неконституційними і визнані експертами, в тому числі ф Венеційською комісією, такими, що не відповідають основним вимогам побудови судової системи, антикорупційного законодавства».

«Наступного тижня (з 18 до 22 грудня – ред.) я внесу цей законопроект на розгляд Верховної Ради, якщо вона розблокує й дасть можливість зареєструвати», – заявив президент.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру судді ВАСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: