Політика окремо від роботи: українським антикорупціонерам розповіли, як потрібно поводитися

Читать на русском
Велика сімка радить українським антикорупційним органам не вдаватися в політику. Директор НАБУ Артем Ситник і голова САП Назар Холодницький зустрілися з послами G7.

Директора НАБУ Артема Ситника та голову САП Назара Холодницького під час зустрічі з послами G7 попросили не займатися політикою.

Про це повідомляє ТСН, пише «Слово і Діло».

Видання зазначає, що Ситник скаржився, що українські політики заважають працювати НАБУ через острах кримінальних проваджень. Після нього слово надали Назару Холодницькому, який у загальних рисах розповідав про відкриті провадження та проблеми в роботі антикорупційних органів.

Своєю чергою посол Великої Британії Джудіт Гоф критикувала Артема Ситника за зайвий піар у роботі НАБУ. Її підтримав посол ЄС Г'юг Мінгареллі, який зазначив, що посли продовжують підтримувати антикорупційні органи України, але їм не можна впадати в політику.

«Мінгареллі й посол Британії були досить жорсткими. Вони дали зрозуміти Ситнику, що треба працювати «тихіше», – зазначив один зі співрозмовників.

Джерела зазначають, що під час цієї зустрічі посол США в Україні Марі Йованович майже нічого не говорила й не критикувала роботу НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ звинуватило працівників Генпрокуратури та СБУ у втручанні в спецоперацію Бюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в Державній міграційній службі. В результаті дій силовиків всі операції Бюро з агентами під прикриттям були припинені.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі агенти НАБУ, які працюють під прикриттям, набрані з порушенням закону й використовують контрабандну техніку в своїй роботі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: