У БПП спрогнозували терміни ухвалення закону про антикорупційний суд

Читать на русском
У пропрезидентській фракції прогнозують, що на створення антикорупційного суду необхідний приблизно рік.
Сергій Алєксєєв

На розробку законопроекту про антикорупційний суд і його ухвалення в двох читаннях необхідно приблизно три місяці.

Про це в ефірі телеканалу Espreso.TV заявивши народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Алєксєєв, повідомляє «Слово і Діло».

«...для створення повноцінного антикорупційного суду необхідний приблизно рік. Тому що, по-перше, поки ми розробимо законопроект. Парламент, перше читання, потім друге читання, ухвалиться за основу і в цілому, підпишеться, оприлюднеться, то пройде місяці три», – зазначив нардеп.

Сергій АлєксєєвНародний депутат України

За його словами, після підписання законопроекту стартує публічний конкурс на всі вакантні посади суддів в новоствореному Антикорупційному суді. Політик додав, що дивлячись на практику проведення аналогічного конкурсу до Верховного суду, такий конкурс зайняв рік.

Також, як зазначив Алєксєєв, зараз він займається створенням робочої групи у Верховній Раді з розробки законопроекту про антикорупційний суд.

Слід зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Алєксєєв загалом дав 16 обіцянок, із яких 8 виконав, а 1 – провалив. Рівень його відповідальності – 50%.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко обговорив з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард створення антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: