Встати, суд іде до Ради: яка доля антикорупційних законопроектів

Читать на русском
Законопроект президента про антикорупційний суд може бути розглянутий і без відповідної експертизи.

Робота парламентського комітету з питань протидії та запобігання корупції тимчасово заблокована.

Про це «Слову і Ділу» розповів член комітету, позафракційний народний депутат Борислав Береза.

Хто очолить комітет після Соболєва: назвали один із варіантівЧлени комітету Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції наполягають, щоб комітет очолив представник опозиції.

У зв'язку з цим Береза не ​​зміг точно сказати, чи зможе зібратися комітет для розгляду такого важливого питання, як президентський законопроект про антикорупційний суд.

«Засідання комітету, може, й буде. Питання, чи буде кворум. Тому що засідання вважається таким, що відбулося, тоді, коли є хоча б тринадцять осіб. Але якщо коаліція не зможе мобілізувати своїх бійців, то кворуму не буде й проект може піти до зали без антикорупційної експертизи», – сказав він.

Водночас, якщо президентський законопроект про антикорупційний суд буде поданий як першочерговий, то він може й не проходити комітет, уточнив Береза.

«Це один із нюансів методології, яким, до речі, дуже часто користується Кабмін... Хоча, звичайно, перед внесенням до зали такий законопроект має бути розглянутий нашим комітетом», – пояснив нардеп.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко 15 грудня пообіцяв, що внесе на розгляд до парламенту законопроект про антикорупційний суд у тому разі, якщо Рада відкличе раніше зареєстровані законопроекти на цю ж тему.

Зокрема, йдеться про законопроект колишнього голови антикорупційного комітету Єгора Соболєва, якого відправили у відставку 7 грудня. Перше після відставки Соболєва засідання комітету депутати провалили, не з'явившись на нього майже в повному складі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: