Уже без Соболєва: члени антикорупційного комітету Ради зірвали засідання

Читать на русском
Без затвердження нового голови робота антикорупційного комітету Ради може бути надовго заблокована.

Перше після відставки Єгора Соболєва засідання комітету Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції не відбулося.

Про це «Слову і Ділу» повідомив член комітету, народний депутат Борислав Береза.

Соболєв прокоментував своє звільнення з посади голови комітетуПісля звільнення свого голови Парламентський комітет з протидії корупції Верховної Ради взагалі може залишитися без керівника.

За його словами, на засідання прибули лише троє народних депутатів – він сам, Віктор Чумак і відправлений минулого пленарного тижня у відставку з посади голови антикорупційного комітету Єгор Соболєв.

«Мені самому дуже цікаво, чому засідання комітету не відбулося. Наступного пленарного тижня ми маємо розглядати безліч законопроектів, які вимагають проведення антикорупційної експертизи. І як вони будуть внесені до зали, не пройшовши такої експертизи, я не знаю», – сказав нардеп, додавши, що проектів законів, які терміново має розглянути комітет, «дуже багато, і є борги із затвердженням цих законопроектів».

Він зазначив, що відповідальним за проведення засідання є в. о. голови комітету, народний депутат Юрій Савчук.

«Є виконувач обов'язків – пан Юрій Савчук, який є першим заступником голови. І саме він, за регламентом, зараз очолює тимчасово комітет і має керувати його роботою», – сказав політик.

При цьому Береза ​​висловив припущення, що робота комітету без затвердження нового керівника може бути заблокована надовго.

«Думаю, засідання не відбулося, оскільки, незважаючи на те, що коаліція контролює зараз комітет, де-факто вони не можуть забезпечити кворум. І саме тому ми бачимо, що комітет не працює й, можливо, працювати не буде», – сказав нардеп.

Як відомо, Верховна Рада України підтримала ініціативу про відкликання Єгора Соболєва з посади голови парламентського комітету з питань запобігання корупції.

Раніше антикорупційний комітет визнав роботу Єгора Соболєва незадовільною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: