Соболєва звільнили з посади голови антикорупційного комітету (доповнено)

Читать на русском

Верховна Рада України підтримала ініціативу про відкликання Єгора Соболєва з посади голови парламентського комітету з питань запобігання корупції.

За таку ініціативу проголосували 256 народних депутата, повідомляє «Слово і Діло».

Серед них – 108 нардепів від фракції «Блоку Петра Порошенка», 65 – від фракції «Народного фронту», 32 – від «Опозиційного блоку», 17 – від «Відродження», 15 – «Радикальної партії», 13 – від «Волі народу» та 6 позафракційних депутата.

«Я як голова Верховної Ради України підтримав рішення комітету. Але вважаю, що сьогоднішнє рішення не зробило український парламент сильнішим», – заявив після голосування Андрій Парубій.

«Причина мого звільнення дуже проста, і я цим дуже пишаюся. Причина мого звільнення в тому, що ухвалені нами закони почали, можливо, вперше в історії України, працювати на нас, ми самі стали першими їх виконувати, народні депутати України почали заповнювати електронні декларації ... Дуже важливо, що почало працювати законодавство про Антикорупційне бюро», – заявив сам Соболєв перед голосуванням.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що в разі відставки Соболєва з посади голови комітету з питань протидії та запобігання корупції Верховної Ради його може очолити нардеп від «Народного фронту» Юрій Савчук.

Раніше антикорупційний комітет визнав роботу свого голови Єгора Соболєва незадовільною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: