Бюджет-2018: стало відомо про важливі перспективи для армії

Читать на русском
В Державному бюджеті на 2018 рік передбачені кошти на початок будівництва заводу з виробництва боєприпасів.

В Державному бюджеті на 2018 рік передбачені кошти на початок будівництва заводу з виробництва боєприпасів.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат фракції «Народний фронт», член комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Дмитро Тимчук.

Україна без радянської спадщини: як проходить декомунізація в арміїУ 2016 році офіційно набув чинності закон про засудження комуністичного та нацистського режимів, що забороняє пропаганду радянської символіки. Відтоді в Україні активно йде декомунізація. Оцінку процесу дали експерти.

«У бюджет вкладалися гроші на фінансування цієї програми – ми це обговорювали з військовим керівництвом країни. Але потрібно мати на увазі, що налагодити таке виробництво швидко неможливо, на це потрібен час. Навіть попри те, що у нас в країні було виробництво набоїв в Луганську і звідти вдалося вивезти певних фахівців. Тобто є передумови, щоб відновити виробництво. Але це не буде завтра чи післязавтра. До кінця 2018 року не запуститься виробництво. На це потрібно кілька років», - зазначив Тимчук.

За словами нардепа, також бюджетом передбачено фінансування програм з розробки та модернізації озброєнь, закупівлю нових зразків зброї.

«Скільки саме і на які конкретно програми буде спрямовано кошти я сказати не можу. Справа в тому, що Верховній Раді Міноборони та Генштаб дають загальні суми на модернізацію та закупівлю нових зразків. До речі, це не зовсім правильна практика. Адже на Заході, наприклад, в тих же Сполучених Штатах конгресмени, коли розглядають статті бюджету, бачать їх в деталях – до найменших подробиць», - зазначив народний обранець.

«Але програми з удосконалення та розробки нової зброї також будуть фінансуватися, це безперечно. Хоча зрозуміло, що через небагате життя Генштаб робитиме ставку на модернізацію старих зразків», - сказав Тимчук.

Нагадаємо також, що в парламенті розповіли про нелегкий вибір для армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: