Бюджет-2018: у парламенті розповіли, скільки грошей потрібно на армію

Читать на русском
Запропоноване в проекті бюджету на 2018 рік фінансування Збройних сил лише наполовину враховує потреби української армії.

Запропоноване в проекті бюджету на 2018 рікфінансування Збройних сил лише наполовину враховує потреби української армії.

Про це повідомив «Слову і Ділу» народний депутат від фракції «Народного фронту», член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук.

Встигнути до Нового року: чого чекати від депутатів останнього пленарного тижняВ АП пріоритетним завданням на останній пленарний тиждень назвали голосування за бюджет-2018. Чи почують депутати Банкову та що буде з багатостраждальним законопроектом про повернення Донбасу?

За його словами, військовий бюджет на наступний рік може бути значно більшим, ніж у 2017 році. Так, за словами президента Петра Порошенка, в проекті державного бюджету на 2018 рік на армію передбачено 86 мільярдів гривень, що майже на 25% більше, ніж цьогоріч.

«Але ж потрібно враховувати й інфляцію. Та й загалом, ми маємо розуміти, що потреби армії країни під час війни є значними. Якщо взяти потреби Міноборони, то з огляду на те, що йдуть бойові дії, а також здійснюється модернізація та закупівля озброєнь, витрати мають бути десь удвічі більшими», – зазначив Тимчук.

Народний депутат також повідомив, що питання військового бюджету розглядатиметься на засіданні комітету з питань безпеки і оборони в середу, 6 грудня. Цього ж вечора заплановане засідання фракції «Народного фронту», на якому депутати визначаться щодо загального ставлення фракції до проекту держбюджету на 2018 рік.

«Серед претензій – знову ж таки, в проекті не враховані наші пропозиції щодо військового бюджету. Це ті, які ми ухвалили на минулому засіданні комітету з питань безпеки та оборони. Йдеться про дофінансування Міноборони щодо житлової програми, щодо повернення ПДВ за купівлю товарів та послуг за кордоном, та ще низку моментів», – наголосив Тимчук.

Раніше президент Петро Порошенко назвав терміни остаточного ухвалення держбюджету-2018.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: