Порошенко заявив про невтручання в конфлікт із НАБУ

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко під час візиту до Литви заявив, що не допустить політичного втручання в роботу антикорупційних органів.

Президент України Петро Порошенко під час візиту до Литви заявив, що не допустить політичного втручання в роботу антикорупційних органів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я заявляю, що жодних небезпек щодо політичного втручання в діяльність антикорупційної інституції я не допущу», – сказав Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Литви Далею Грибаускайте.

Президент наголосив на необхідності забезпечення ефективного захисту роботи НАБУ від втручання політиків.

«Я, навпаки, вважаю, що потрібно прискорити призначення аудиту, має бути забезпечений ефективний захист від будь-якого політичного втручання політиків у роботу НАБУ й політизації роботи будь-яких правоохоронних органів і бажання впливати на їхню роботу», – заявив Порошенко.

Порошенко обговорив із Лагард створення антикорупційного судуПрезидент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Він також додав, що більш ніж за два з половиною роки роботи антикорупційних органів не було жодного разу втручання в їхню діяльність з боку президента.

6 грудня голови фракцій БПП Артур Герасимов і «Народного фронту» Максим Бурбак внесли до Верховної Ради проект закону №7362 про спрощення процедури звільнення голів чотирьох антикорупційних органів. Зокрема, замість оцінки ефективності глави НАБУ Артема Ситника зовнішніми аудиторами рішення про його відставку хочуть передати Верховній Раді. Однак народний депутат від БПП Мустафа Найєм заявив, що в четвер, 7 грудня, Рада не розглядатиме цей законопроект.

У НАБУ ж заявили, що законопроект – це частина великого плану зі знищення Бюро та САП.

У представництві ЄС в Україні заявили, що законопроект про право Верховної Ради «висловлювати недовіру» головам антикорупційних органів суперечить безвізу і його необхідно відхилити.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: