У БПП роз'яснили, навіщо хотіли підпорядкувати НАБУ

Читать на русском
Голова фракції БПП Артур Герасимов розповів, навіщо зареєстрував проект закону щодо парламентського контролю над НАБУ та САП.

Голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов розповів, навіщо зареєстрував проект закону №7362 щодо парламентського контролю над НАБУ та САП.

Він зазначив, що генпрокурор Юрій Луценко з трибуни ВР розповів, як «порушується закон окремими правоохоронними органами», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

У НАБУ відреагували на спробу депутатів взяти під контроль антикорупційні органиВ Антикорупційному бюро звинуватили депутатів у атаці на незалежність антикорупційних органів в Україні.

За його словами, очікується широке обговорення документа та альтернативних проектів від колег. Не йдеться про жодні прізвища чи назви організацій.

«Але будь-якому правоохоронному органу ми не дозволимо діяти поза законом України. Не можна боротися зі злом методами зла», – сказав Герасимов.

За словами нардепа, парламент планує викликати для пояснень керівників антикорупційних відомств – НАБУ та САП, коли вони повернуться зі США. Також він зазначив, що не розуміє, чому вони не приїхали раніше.

Нагадаємо, 6 грудня голови фракцій БПП Артур Герасимов і «Народного фронту» Максим Бурбак внесли до Верховної Ради проект закону №7362 про спрощення процедури звільнення голів чотирьох антикорупційних органів. Зокрема, замість оцінки ефективності глави НАБУ Артема Ситника зовнішніми аудиторами рішення про його відставку хочуть передати Верховній Раді.

Згодом законопроект зняли з порядку денного ВР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: