Франція закликала гарантувати незалежність НАБУ

Читать на русском
Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон в четвер, 7 грудня, закликала українську владу забезпечити незалежність НАБУ і створити антикорупційний суд.

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон в четвер, 7 грудня, закликала українську владу забезпечити незалежність НАБУ і створити антикорупційний суд.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві французького дипломата.

«Ефективність у боротьбі з корупцією в Україні залежить, крім іншого, від забезпечення незалежності НАБУ і створення Антикорупційного суду», - зазначила Дюмон.

«З прикрістю відзначаємо, що парламентський комітет з питань запобігання та протидії корупції, незважаючи на позицію свого керівника, не зміг виконати свою роботу, яку чекають українці в цій сфері. Закликаємо політичне керівництво зробити все необхідне, щоб всі антикорупційні органи могли виконувати свою місію в належних умовах», - додала посол Франції.

Звільнення голів НАБУ, САП та НАЗК: чи захищатимуть США свої дітища в УкраїніЛідери фракцій БПП та НФ запропонували законопроект щодо звільнення голів НАБУ, САП та НАЗК шляхом рішення парламенту. Однак документ уже зняли з порядку денного. Ситуацію оцінили експерти.

Нагадаємо, 29 листопада правоохоронці затримали агента Національного антикорупційного бюро при спробі передачі хабара першому заступнику голови державної Міграційної служби Діні Пимаховій.

Національне антикорупційне бюро розцінює арешт свого агента співробітниками Генеральної прокуратури і Служби безпеки як свідому диверсію спецоперації з розкриття великого злочинного угруповання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: