В гості до Порошенка: фігуранти справ НАБУ оббивають пороги АП

Читать на русском
Фігуранти розслідувань НАБУ, а саме екс-нардеп  Микола Мартиненко і позафракційний Борислав Розенблат були помічені серед гостей Адміністрації президента України.

Фігуранти розслідувань НАБУ, а саме екс-нардеп Микола Мартиненко і позафракційний Борислав Розенблат були помічені серед гостей Адміністрації президента України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Схеми.

Журналісти сфотографували підозрюваних в корупції парламентарів біля входу в АП. Матеріал збирали протягом декількох місяців.

Мартиненко відмовився пояснювати, навіщо він прийшов на Банкову.

Розенблат ж не приховував, що прийшов у своїй справі. НАБУ вважає, що він разом з іншим нардепом Максимом Поляковим вимагав хабар від іноземної компанії за ухвалення лобістського закону для видобутку бурштину («бурштинова справа»).

Мартиненко ж правоохоронці підозрюють в розтраті $ 17,3 мільйона держпідприємством Східний гірничо-збагачувальний комбінат.

Крім того, гостем Банкової став перший заступник голови СБУ Павло Демчина. НАБУ також проводить щодо нього розслідування про незаконне збагачення.

Нагадаємо, 6 грудня глави фракцій БПП Артур Герасимов і Народний фронт Максим Бурбак внесли до Верховної Ради проект закону 7362 про спрощення процедури звільнення голів чотирьох антикорупційних органів.

Пізніше в БПП роз'яснили, навіщо хотіли підпорядкувати НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: