Порошенко обговорив із Лагард створення антикорупційного суду

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт глави держави.

Антикорупційна боротьба в Україні: чим може завершитися атака на НАБУНевдоволення тиском на антикорупційні органи висловили у МВФ та Світовому банку. Законопроект про звільнення голів НАБУ, САП та НАЗК зняли з порядку денного. Та чи надовго?

Петро Порошенко і Крістін Лагард скоординували підходи до створення антикорупційного суду в Україні, з урахуванням відповідної ініціативи Глави держави, а також забезпечення ефективної діяльності антикорупційних інституцій.

Також президент і директор-розпорядник МВФ закликали політичні сили у Верховній Раді України продемонструвати виняткову відповідальність і об'єднатися в підтримці законопроекту про антикорупційне суді для його якнайшвидшого розгляду ще в цьому році.

Крістін Лагард запевнила, що МВФ підтримує зусилля української влади в питанні боротьби з корупцією з урахуванням досягнень на шляху початку відповідних антикорупційних інституцій. Також Порошенко повідомив Крістін Лагард про прогрес на шляху реформ в Україні.

Як повідомлялося, ЄС закликав створити антикорупційний суд в Україні з дотриманням рекомендацій Венеційської комісії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: