Князєв розповів, коли затримають Саакашвілі

Читать на русском
Голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що перед тим, як затримати лідера партії Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі, потрібно виконати низку юридичних процедур.

Голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що перед тим, як затримати лідера партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі, потрібно виконати низку юридичних процедур.

Як пише «Слово і Діло», про це він розповів у п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання журналістів, передає «Інтерфакс».

«Основне завдання, яке я ставлю співробітникам Нацполіції, – будь-які дії поліцейських мають бути врівноваженими й не має проливатися кров громадян», – сказав Князєв.

Відповідаючи на уточнююче запитання про те, коли можуть затримати Саакашвілі, голова Нацполіції сказав: «Усьому свій час».

При цьому він зазначив, що поліція докладає максимум зусиль, щоб затримати політика без силових протистоянь.

Раніше повідомлялося, що 6 грудня правоохоронці спробували штурмувати наметове містечко, але Саакашвілі перебрався до готелю «Київ». З 9 ранку того ж дня його чекали на допит, але він не прийшов.

Напередодні ввечері Генпрокуратура передала голові Національної поліції постанову про оголошення Саакашвілі в розшук, хоча він тоді перебував під Верховною Радою.

Нагадаємо, 5 грудня працівники Служби безпеки України провели обшук у квартирі Саакашвілі в центрі Києва. Лідера партії «Рух нових сил» та екс-президента Грузії затримали, але до СБУ не довезли. Активісти заблокували машину СБУ із Саакашвілі, а згодом і витягли лідера РНС із авто, розбивши вікна.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Міхеіл Саакашвілі нібито домовлявся з поплічником Віктора Януковича Сергієм Курченком про співпрацю та фінансування акції протесту. Генпрокурор також продемонстрував записи розмов.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: