ГПУ надіслала Саакашвілі «листа щастя»

Читать на русском
ГПУ надіслала підозру екс-голові Одеської ОДА та лідеру Руху нових сил Міхеілу Саакашвілі на його адресу.

ГПУ надіслала підозру екс-голові Одеської ОДА та лідеру «Руху нових сил» Міхеілу Саакашвілі на його адресу.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Підозра Міхеілу Саакашвілі направлена на його адресу. Також оголошений розшук Саакашвілі, підозрюваного в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 15, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 256 Кримінального кодексу України. Здійснення розшуку доручили оперативним підрозділам Національної поліції та Служби безпеки України», – написав Лисенко.

Зазначимо, напередодні генпрокурор Юрій Луценко закликав Саакашвілі з'явитися на 9 годину ранку до СБУ для здійснення слідчих дій. Той іти до спецслужби відмовився й запропонував силовикам прийти до його намету під Верховною Радою.

Невловимий Саакашвілі: що буде даліОкрім страху перед законом і правоохоронними органами, більшість українців ще втратили довіру до влади.

Нагадаємо, 5 грудня Саакашвілі затримали за підозрою у сприянні учасникам злочинної організації та підтримці злочинної діяльності. Його мали намір доправити до будівлі СБУ, проте цього зробити не вдалося через сутички між силовиками та прихильниками політика. Події розгорнулися в районі Європейської площі. Внаслідок зіткнень протестувальникам вдалося звільнити Саакашвілі, розбивши вікна в спецавтомобілі. Після цього політик вирушив під будівлю Верховної Ради з вимогою імпічменту президента.

Сьогодні вранці поліція намагалася розшукати Саакашвілі в наметовому містечку під парламентом, проте їй це не вдалося. Між силовиками та протестувальниками сталися сутички, під час яких постраждали 11 силовиків та двоє цивільних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: