Луценко розповів, хто фінансує Саакашвілі

Читать на русском

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угрупування Януковича, зокрема Сергія Курченка.

Про це він сказав на брифінгу 5 грудня, передає «Слово і Діло».

«Оприлюднюю 1 частину операції СБУ та Генеральної прокуратури щодо зриву плану реваншу прокремлівських сил в Україні. Це стосується співпраці низки політиків, у першу чергу Міхеіла Саакашвілі, з членами злочинного угруповання Януковича, в першу чергу Сергія Курченка, за гроші яких Саакашвілі та наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ними акції протесту, метою яких було захоплення державної влади в Україні», – сказав Луценко.

Йдеться про те, що особа, наближена до Саакашвілі, «а саме громадянин України Северіон Дангадзе, за узгодженням із самим Саакашвілі», звернулася до Курченка.

Луценко додав, що правоохоронці зафіксували факт отримання оточенням Саакашвілі від російської сторони «близько півмільйона доларів».

Генпрокурор також продемонстрував відео від ГПУ щодо Саакашвілі.

Нагадаємо, сьогодні правоохоронці затримали екс-губернатора Одещини Міхеіла Саакашвілі. Йому оголосили про підозру в скоєнні злочину. Санкція статті 256 передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до п'яти років.

У будинку, де проживає Саакашвілі, активісти влаштували несанкціонований мітинг. Вони намагалися не випустити силовиків із затриманим політиком.

Раніше лідер «Руху нових сил» виліз на дах 8-поверхового будинку й погрожував стрибнути.

Вранці працівники СБУ прийшли до екс-губернатора з обшуками.

Генпрокурора Юрія Луценка чекають у Раді зі звітом щодо обшуків у Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: