Ситник розповів про співпрацю НАБУ з ФБР

Читать на русском
Директор НАБУ бюро Артем Ситник заявив, що співпраця антикорупційних органів України, зокрема очолюваного ним відомства, та працівників ФБР США відповідає нормам законодавства двох країн і міжнародного права.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що співпраця антикорупційних органів України, зокрема очолюваного ним відомства, та працівників Федерального бюро розслідувань США відповідає нормам законодавства двох країн і міжнародного права.

Про це він сказав у коментарі «Радіо Свобода» під час Глобального форуму з повернення активів у Вашингтоні, передає «Слово і Діло».

«Чесно кажучи, було дуже неприємно, коли нашим колегам із ФБР просто на рівному місці жбурнули камінь. Не зовсім приємні враження від цього як у мене особисто, так і в наших колег із ФБР США. Я думаю, що вони відреагують таким сухим роз’ясненням того, що відбулось, яка форма нашої співпраці, й що ця співпраця повністю відповідає вимогам, як національного законодавства США і України, так і вимогам міжнародного законодавства. Тому такі істеричні заяви генпрокурора все ж таки свідчать про те, що ми дуже близько до кінця. Чи дійдемо ми до нього – це питання політичної волі», – сказав Ситник.

Про те, що співпраця українських антикорупційних органів відповідає нормам укладеного меморандуму про співпрацю з ФБР заявив і керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, який також перебуває на форумі в США.

Нагадаємо, в ефірі «ТСН. Тиждень» на телеканалі 1+1 генпрокурор України Юрій Луценко назвав антикорупційних агентів під прикриттям «нелегальними», а також обурився, що спецоперація з виявлення корупції в Державній міграційній службі була спільною роботою НАБУ й Федерального бюро розслідувань США.

У Державному департаменті США кілька годин тому оприлюднили заяву, в якій висловили занепокоєння через можливий відступ України від боротьби з корупцією. Відповідна заява Вашингтона, найімовірніше, пов’язана з міжвідомчим конфліктом, викликаним якраз спецоперацією в Державній міграційній службі України щодо виявлення учасників організованого злочинного угруповання. Спецоперацію, за заявами НАБУ, зірвали працівники СБУ та ГПУ, які затримали агента НАБУ під прикриттям.

Напередодні у Вашингтоні стартував Глобальний форум із повернення активів, однією з центральних тем якого є повернення українських грошей, і на цей форум не поїхав генеральний прокурор України Юрій Луценко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: