У Мін'юсті розповіли, як працюють із людьми на окупованому Донбасі

Читать на русском
Юстиція відповідає за видачу документів про державну реєстрацію народження та смерті на окупованій території, й міністерством була максимальна спрощена ця процедура.

Міністерство юстиції робить усе можливе для забезпечення прав громадян на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це сказав заступник міністра юстиції Сергій Петухов на Форумі з громадської безпеки та соціальної згуртованості в Донецькій та Луганській областях, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Є конкретні речі, яким чином юстиція долучається до розбудови миру на сході України. Ми багато робимо, але нас не так часто згадують у контексті саме розбудови миру на Донбасі», – наголосив Петухов.

Він зауважив, що юстиція відповідає за видачу документів про державну реєстрацію народження та смерті на окупованій території, й Міністерством юстиції була максимально спрощена цю процедуру. Також, зазначив він, були переведені органи юстиції, нотаріуси на підконтрольну територію, де вони надають якісні послуги нашим громадянам.

Як Петренку працюється на посаді голови Мінюсту?«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як міністри виконують свої обіцянки: сьогодні під приціл наших аналітиків потрапив довгожитель Кабміну, міністр юстиції Павло Петренко.

Окрім того, Петухов нагадав, що сьогодні найбільший соціальний проект Мін'юсту та уряду – це система безоплатної правової допомоги.

«Можна впевнено сказати, що надання безоплатної правової допомоги сьогодні не зводиться лише до надання адвоката для захисту в судовому процесі. Ми консультуємо в маленьких містечках і селах, консультуємо скайпом та електронною поштою. В кожному районному центрі та місті Донецької області працює бюро правової допомоги. Вже працює пункт консультування на КПВВ «Майорськ», у четвер відкриваємо такий пункт на КПВВ «Новотроїцьке», – розповів заступник міністра юстиції.

Він зазначив, що набирає обертів загальнодержавна ініціатива «Я МАЮ ПРАВО!», в рамках якої громадян інформують не лише про їхні права, а й про інструменти реалізації цих прав.

«Всі громадські організації закликаю до співпраці з юстицією. Наявність у нас фахових працівників може надати системність нашій спільній роботі із захисту прав громадян, у тому числі й у зоні конфлікту на сході України», – резюмував Петухов.

Раніше в Мін'юсті розповіли, кого з ув'язнених із «ДНР» перевели в Україну.

Також у Мін'юсті розповіли деталі знищення Луганського аеропорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: