У БПП незадоволені новою редакцією законопроекту про реінтеграцію Донбасу

Читать на русском
Представники БПП вважають, що погоджений парламентським комітетом з питань національної безпеки та оборони варіант законопроекту про деокупацію Донбасу не є остаточним.

Представники БПП вважають, що погоджений парламентським комітетом із питань національної безпеки і оборони варіант законопроекту про деокупацію Донбасу не є остаточним.

Таку думку висловила «Слову і Ділу» член комітету, народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ірина Фріз.

Дискусії щодо того, в якому саме вигляді має бути ухвалений законопроект про де окупацію Донбасу – більш наближеному до варіанту, поданого президентом, чи до варіанту, затвердженому профільним комітетом, триватимуть, зазначила Фріз.

Вона висловила переконання, що глава держави перед поданням документу на розгляд зали в другому читанні буде ознайомлений із ним.

«Я абсолютно впевнена, що координація на рівні секретаріату комітету та відповідних підрозділів АП ведеться. І перш ніж законопроект виноситиметься на друге читання в редакції, яку затвердив комітет, переконана, що президент України буде поставлений до відома, в чому саме полягає редакція й бачення комітету», – зазначила Фріз.

Законопроект про реінтеграцію Донбасу: яка подальша доля документаГолосування в другому читанні законопроекту про реінтеграцію Донбасу внесене до порядку денного ВР. Наступного разу в пленарному режимі депутати зберуться вже в грудні. Яка подальша доля документу, міркували експерти.

За словами нардепа, особисто вона не підтримала низку статей у версії комітету.

«Вважаю,що вони не відображають того, що було в першій редакції, яку запропонував президент. Президент вніс своє стратегічне бачення, яким чином він як верховний головнокомандувач має бачення повернення тимчасово окупованих територій. Відповідно парламент мав би або ухвалити документ, або не ухвалювати, взявши за це відповідальність. Погоджуюсь, що якість документа можна підвищувати. Але не видозмінювати текст та певні акценти. А там певна частина статей повністю переписана. Я думаю, що будуть тривати дискусії щодо того, в якому вигляді законопроект має бути ухвалений», – зазначила Фріз.

Раніше в комітеті ВР пояснили, куди поділася поправка про розрив дипвідносин з РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: