«Київстар» оскаржить рішення АМКУ про накладення штрафу

Читать на русском
Київстар оскаржить рішення АМКУ в суді. Конституція гарантує всім громадянам таємницю їх переговорів і чітко вказує на винятки з цього правила.

«Київстар» оскаржить рішення АМКУ в суді, вважаючи необгрунтованим притягнення до відповідальності. Основний Закон України - Конституція - гарантує всім громадянам таємницю їх переговорів і чітко вказує на винятки з цього правила.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

АМКУ оштрафував відразу шість нафтотрейдерів на більше ніж мільярд гривеньАМКУ завершив розслідування по справі у відношенні ПАТ Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія Укртатнафта, ВАТ Нафтопереробний комплекс-Галичина, ТОВ Торговий дім Прикарпаттянафтотрейд, ТОВ Котлас, ТОВ Галнафта, ТОВ ГАРАНТ-УТН.

«Результатом дотримання конституційних прав громадян та законів України стало накладення на «Київстар» штрафу. Обгрунтовуючи свою позицію, АМКУ посилається на положення Закону «Про Антимонопольний комітет України», яким передбачено його право запитувати будь-яку інформацію, в тому числі з обмеженим доступом. Однак, зазначені положення не передбачають, що таке право поширюється на персональні дані абонентів мобільного зв'язку і, зокрема, інформацію про їх телефонних розмовах, для яких встановлено спеціальний режим охрани», - кінець цитати.

У компанії відмітили, що «Київстар» завжди захищав і захищатиме конфіденційність даних клієнтів.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України оштрафував мобільного оператора «Київстар» на 54,4 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: