АМКУ розробив новий механізм контролю за цінами на продукти харчування

Читать на русском
Антимонопольний комітет України розробив алгоритм звернень до органів влади з приводу підвищення цін на продукти харчування.

Антимонопольний комітет України розробив алгоритм звернень до органів влади з приводу підвищення цін на продукти харчування.

Механізм звернень був розроблений за ініціативою Антимонопольного комітету України спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Державною службою України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, передає «Слово і Діло».

В Україні зросли ціни на «борщовий набір»Стрімке зростання цін на овочі борщового набору продовжилося - до кінця місяця пісний борщ подорожчав ще на 30,8%.

В ході засідання відбувається обговорення ситуації на соціально важливих продовольчих ринках України, компетенція та дії органів влади на зазначених ринках.

Нагадаємо, членами Робочої групи з моніторингу продовольчих ринків є представники АМКУ, Мінагрополітики України, Госпродпотребслужбы, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Державної служби статистики України.

22 грудня 2016 року голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв, міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий і голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа підписали Меморандум про співпрацю. Документ дозволить посилити міжвідомчу взаємодію на ринках споживчих товарів.

Метою Меморандуму є оперативне реагування та запобігання порушень законодавства з питань контролю за ціновою ситуацією та проявами недобросовісної конкуренції.

Зазначимо, що з початку року Україна експортувала продуктів майже на 30 мільярдів гривень.

Нагадаємо, в Україні спостерігається різкий стрибок цін на продукти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: