АМКУ оштрафував відразу шість нафтотрейдерів на більше ніж мільярд гривень

Читать на русском
АМКУ завершив розслідування по справі у відношенні ПАТ Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія Укртатнафта, ВАТ Нафтопереробний комплекс-Галичина, ТОВ Торговий дім Прикарпаттянафтотрейд, ТОВ Котлас, ТОВ Галнафта, ТОВ ГАРАНТ-УТН.

Антимонопольний комітет України наклав штраф на компанію «Укртатнафта» і 5 афілійованих із групою «Приват» компаній у розмірі 1 371,27 млн гривень за змову на аукціонах з продажу сирої нафти і газового конденсату.

Про це йдеться в прес-релізі відомства, передає «Слово і Діло».

АМКУ дозволив продати «Чернівціобленерго» російським олігархамГрупа з чотирьох російських власників ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» (VS Energy) вже володіє половиною акцій «Чернівціобленерго». Вчора АМКУ дозволив придбати ще 50% акцій.

Штраф наклали також на «Прикарпаттянафтотрейд», «Котлас», «Галнафта», «Гарант-УТН» і «НПК Галичина».

«За результатами розслідування комітет своїм рішенням визнав, що відповідачі вчинили порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів аукціонів з продажу нафти сирої і газового конденсату, які проводилися протягом березня - липня 2015 року Українською міжбанківською валютною біржею. На відповідачів накладено штраф на загальну суму 1 371 269 669 гривень», - йдеться в повідомленні.

Сплатити штраф повинні протягом 2 місяців після отримання рішення.

Раніше повідомлялося, що АМКУ оштрафував «Київенерго» майже на 18 мільйонів гривень.

Нагадаємо, суд відмінив штрафи АМКУ щодо WOG.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: