АМКУ взявся за зростання цін на українських АЗС

Читать на русском
АМКУ почав запитувати необхідну інформацію від Міненергетики, а також самостійно вивчати ситуацію на ринку світлих нафтопродуктів для з'ясування причини зростання цін на бензин і дизельне паливо в багатьох мережах АЗС.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) вирішив розібратися зі зростанням цін на українських АЗС.

Про це заявив голова комітету Юрій Терентьєв, пише УНІАН, передає «Слово і Діло».

Як змінювалася ціна бензину за роки незалежності?«Слово і Діло» продовжує цикл публікацій про те, як змінювалися ціни на товари і послуги в Україні за часи незалежності щодо середньої зарплати в країні. Сьогодні оглянемо ціни на бензин.

Так, відомство почало вимагати інформацію від Міністерства енергетики та вугільної промисловості, а також самостійно вивчати ситуацію на ринку світлих нафтопродуктів для з'ясування причини зростання цін на бензин і дизельне паливо в багатьох мережах АЗС.

«Ми відстежуємо цю тенденцію й бачимо зростання цін. За попередньою інформацією, частково це пов'язано із зупинкою на капітальний ремонт Мозирського НПЗ (одного з найбільших нафтопереробних заводів Білорусі, паливо якого імпортується в Україну – ред.). Зараз ми запитуємо інформацію від Міненерговугілля, але також ми ведемо паралельні дії за більш глибоким вивченням цієї ситуації», – сказав він.

Глава комітету додав, що для будь-якого підвищення цін є як об'єктивні причини, так і суб'єктивні чинники, наприклад, очікування трейдерами зростання закупівельних цін.

Газ для авто: в чому причина різкого здорожчанняЦіни на зріджений газ за тиждень зросли майже на 4 гривні. Востаннє подібне подорожчання популярного серед українців палива відбулося рік тому – з 8,30 до 10,70 гривень за літр. В чому секрет «літнього» зростання ціни на газ?

Відзначимо, що подорожчання бензинів та дизпалива на українських АЗС почалося 8 вересня й триває до сьогодні.

Так, за вихідні бензини та дизпаливо на українських АЗС подорожчали на 30-60 коп./л. 26 вересня вартість цих видів палива зросла ще на 0,1-1,5 грн/л.

Раніше повідомлялося, що середня вартість зрідженого газу в роздробі в Україні знизилася до позначки 14,17 гривні за літр.

Раніше експерт генеральний директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн розповів «Слову і Ділу», чому після різкого подорожчання автогазу стрімко почали зростати ціни на дизпаливо та бензин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: