Гройсман звинувачує АМКУ у блокуванні тендерів

Читать на русском
Гройсман вважає, що Антимонопольний комітет підіграє корупційній схемі, яка блокує участь бізнесу у тендерах.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що Антимонопольний комітет підіграє корупційній схемі, яка блокує участь чесного бізнесу у тендерах.

Про це Гройсман заявив на засідання уряду, передає «Слово і Діло».

«Хочу сказати на всю країну. Існують фірми, організовані фірми, в яких немає нічого крім табуретки і печатки. Я думаю, вони мають підтримку в різних органах влади. Вони заявляються на всі тендери в Україні і потім через скарги блокують тендери на все, блокують чесний бізнес, потім вимагають від них відкати», - сказав Гройсман.

Антимонопольний комітет звинувачує «Бориспіль» у сумнівних знижках МАУМіжнародний аеропорт «Бориспіль» надавав авіакомпанії МАУ необґрунтовані знижки на портові збори, вважають у Антимонопольному комітеті України.

Він переконаний, що за цієї схемою стоять чиновники, зокрема із АМКУ. Прем'єр зазначив, що звернувся з цього приводу до НАБУ, ГПУ, САП, поліції.

«Я докопаюсь, хто за цими схемами стоїть», - сказав Гройсман.

Він пояснив, що такі фірми навіть якщо програють тендер, то звертаються до АМКУ і блокуть результати конкурсу.

«Я думаю, що в Антимонопольному комітеті цій схемі підіграють. Потім виходять на учасників тендерів і пропонують їм за відкати або відкликати заявку, або якимось чином врегулювати», - сказав Гройсман.

Раніше Гройсман розповів про приготування до опалювального сезону.

Також він перевірив ремонт доріг на Миколаївщині і залишився задоволений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: