Захист Януковича вимагає допитати Авакова та Луценка

Читать на русском
Генпрокуратура за заявою екс-президента Віктора Януковича розпочала розслідування провадження про державний переворот в Україні в лютому 2014 року.

Генпрокуратура за заявою екс-президента Віктора Януковича розпочала розслідування провадження про державний переворот в Україні в лютому 2014 року.

Про це «Слову і Ділу» повідомили в прес-службі адвокатського об'єднання Aver Lex із посиланням на адвоката Віталія Сердюка, який представляє інтереси Януковича.

«Відповідна заява Януковича про насильницьке захоплення державної влади в лютому 2014 року була подана до Генеральної прокуратури України від 14 липня 2017 року. Ми отримали повідомлення, що за цією заявою Генпрокуратурою України зареєстроване кримінальне провадження №42017000000003432 й розпочате досудове розслідування», – сказав Сердюк.

У прес-службі повідомили, що в своїй заяві Янукович вимагає перевірити причетність до держперевороту низки нинішніх вищих посадових осіб. Зокрема, голови МВС Арсена Авакова, мера Києва Віталія Кличка, генпрокурора Юрія Луценка, екс-голови СБУ Валентина Наливайченка, спікера Верховної Ради Андрія Парубія, нардепів Сергія Пашинського та Олега Тягнибока, секретаря РНБО Олександра Турчинова, екс-прем'єра Арсенія Яценюка та інших осіб.

Нагадаємо, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених із метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Печерський районний суд Києва продовжив розгляд клопотання Генеральної прокуратури України про дозвіл на спеціальну (заочну) процедуру досудового розслідування щодо колишнього президента України Віктора Януковича в організації розстрілу мітингувальників під час Революції Гідності.

Раніше суд ЄС ухвалив рішення щодо заморожування активів Януковича.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: