ГПУ повідомила про підозру Януковичу та Лавриновичу

Читать на русском
ГПУ повідомила про підозру колишньому президенту Віктору Януковичу та колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу в захопленні влади.

ГПУ повідомила колишньому президенту Віктору Януковичу та колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу про підозру в захопленні влади за допомогою незаконного повернення Конституції 1996 року в 2010-му.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ розслідується справа конституційного перевороту 2010 року, який призвів до захоплення державної влади шляхом розширення неконституційним способом повноважень президента України за рахунок звуження ролі та повноважень парламенту й уряду», – написав він.

За словами Луценка, на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Януковичу та Лавриновичу.

Раніше повідомлялося, що в Європі заарештували понад півтонни «золота Януковича».

Відзначимо, 22 травня 2017 року Луценко заявив, що якщо законодавство не представляє перешкод, то ГПУ обов'язково створить відкритий реєстр усіх проваджень, в яких проходить екс-президент Віктор Янукович.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: