Росія має намір продати український «борг Януковича»

Читать на русском
Компроміс щодо боргу України в три мільярди доларів можливий, якщо інша країна викупить його у Росії.

Компроміс щодо боргу України в три мільярди доларів можливий, якщо інша країна викупить його у Росії.

Про це заявив заступник голови Мінфіну РФ Сергій Сторчак.

Сторчак нагадав, що Росія готова обговорювати варіанти позасудового врегулювання боргу. Зараз йдуть переговори щодо «боргу Януковича» через посередників. Глава російського Мінфіну відмовився коментувати хід цих переговорів, пише «Слово і Діло».

«Чисто теоретично це можуть бути і гроші, і цінні папери якогось іншого суверена, який готовий взяти на себе вимоги в силу свого особливого ставлення з Україною, міг би швидше просунутися в пошуках якогось компромісного рішення. Все-таки навантаження, пов'язане з поверненням трьох з гаком мільярдів доларів, - істотне навантаження на будь-який бюджет. Ми це добре розуміємо», - заявив Сторчак.

Суд ухвалив рішення щодо відшкодування сину Януковича 1,6 мільярдаСуд відмовив у задоволенні позовних вимог Олександра Януковича до НБУ про відшкодування збитків у розмірі 1,6 мільярда гривень.

Як відомо, Україна отримала від РФ кредит в 3 млрд доларів при президентові Вікторові Януковичу в грудні 2013 г. Усього Росія планувала видати Україні 15 млрд доларів кредиту, проте до того, як розгорілися ключові події Революції Переваги, виділити встигли тільки перший транш.

У 2017 році суд Лондона відхилив аргументи України в позові до Росії на 3 млрд доларів. Київ уже заявляв, що має намір оскаржувати рішення Високого суду Лондона. Суд дав дозвіл на подачу апеляції.

Мініфін України при цьому знайшов плюси в рішенні суду - суддя визнав військову і економічну агресію Росії щодо України. Правда, врахувати цю агресію суд не зміг, так як працює в рамках англійської правової доктрини. Пізніше Міністерство фінансів України 23 червня подало апеляцію на рішення Високого суду Лондона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: