Справа Януковича: Луценко повідомив подробиці розслідування

Читать на русском
Судовий розгляд у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича триватиме стільки, скільки потрібно, щоб суд встановив істину, не порушуючи права самого Януковича.

Судовий розгляд у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича триватиме стільки, скільки потрібно, щоб суд встановив істину, не порушуючи права самого Януковича.

Про це на брифінгу 17 листопада заявив генпрокурор Юрій Луценко, пише «Слово і Діло».

«Суд триває, й він триває досить довго. І триватиме стільки, скільки потрібно, щоб суд встановив істину, не порушуючи права самого Януковича. Це моя принципова позиція як генпрокурора, на відміну від того, як проходили суди в період Януковича. Суд над ним проходитиме з наданням йому всіх можливостей для захисту, передбачених українським законодавством. І навіть якщо він змінить ще десять разів свій захист, ми все одно терпітимемо це, спокійно, даючи можливість суду ухвалювати рішення в цій справі. Ми впевнені в тому, що підготували доказові звинувачення. Ми впевнені в своїй позиції, але своє слово має сказати лише суд», – сказав він.

Генпрокурор зазначив, що щодо Януковича є понад десять справ.

Оксамитовий Майдан: куди подівся протестний потенціал українців?Українці готові протестувати, але не готові підтримувати в таких діях опозиційних політиків. Чому так відбувається та які події можуть призвести до масових акцій протестів, з’ясовував політолог Олександр Радчук.

«Поки триває процес щодо Януковича за звинуваченням у державній зраді, ми готуємо наступний процес за обвинуваченням екс-президента України, екс-міністра внутрішніх справ, екс-голови СБУ та інших посадових осіб у діях, які призвели до розстрілу мирних демонстрантів. Це ще не справа, по суті. Ми лише просимо в Печерського суду розпочати заочне досудове слідство ... Суд зараз пройшов приблизно половину справи, заслуховуючи докази, й він не дає оцінку діям Януковича, Захарченка або Якименка. Він просто, оцінивши всі матеріали, скаже дозволяє чи не дозволяє провести досудове розслідування, яке має завершитися звинувачувальним актом. Після цього акт буде переданий до суду, ймовірно, на початку наступного року», – сказав Луценко на брифінгу.

Нагадаємо, Росія має намір продати український «борг Януковича».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: