Адвокат розповів, яка небезпека загрожує Соломатіній

Читать на русском
Адвокат Богдан Яворський просить СБУ надати охорону Ганні Соломатіній, яка заявила про корупцію в Національному агентстві із запобігання корупції, в зв'язку з можливою загрозою її життю.

Адвокат Богдан Яворський просить СБУ надати охорону Ганні Соломатіній, яка заявила про корупцію в Національному агентстві з питань запобігання корупції, в зв'язку з можливою загрозою її життю.

Як інформує «Слово і Діло», про це захисник сказав журналістам у вівторок, 28 листопада, передає «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні я прийшов з метою подати заяву до СБУ для того, щоб забезпечити Ганні Соломатіній охорону», – сказав Яворський.

За словами адвоката, жінці може загрожувати небезпека, саме тому працівники НАБУ забезпечили їй охорону. Проте в зв'язку з передачею справи від НАБУ до СБУ охорону Соломатіної, яку забезпечувало Бюро, зняли.

«Зараз я буду подавати СБУ її відповідну заяву для забезпечення заходів безпеки. Вона має на це право як свідок і в першу чергу як заявник», – сказав він.

Яворський запевнив, що Соломатіна повністю готова співпрацювати зі слідчими. Захисник також повідомив, що з моменту передачі справи від НАБУ до СБУ жодних слідчих дій ще не проводилося.

Наразі Соломатіна перебуває на лікарняному. За словами адвоката, фактично Соломатіна подавала заяву про звільнення, але іншим наказом був скасований попередній наказ про її звільнення, й тому вона юридично не звільнена. Захисник додав, що згідно із законодавством, людину не можна звільнити, коли вона перебуває на лікарняному.

Нагадаємо, керівник департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила членів НАЗК і, зокрема, голову Агентства Наталію Корчак у фальсифікації перевірок електронних декларацій та зловживанні становищем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: