НАЗК: Соломатіну звільнили ще в жовтні

Читать на русском
Ганна Соломатіна більше не очолює департамент фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК, а її заяви розгляне суд.

Ганна Соломатіна з 31 жовтня не очолює департамент фінансового контролю і моніторингу способу життя Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це заявило НАЗК, коментуючи заяви Соломатіної та її намір прийти на засідання комітету з питань запобігання корупції Верховної Ради, передає «Слово і Діло».

«З огляду на отриманий Національним агентством 15 листопада 2017года лист від комітету з питань запобігання корупції Верховної Ради України, вважаємо, що комітет введений в оману, оскільки громадянка Соломатіна не обіймає зазначену посаду керівника департаменту з 31 жовтня 2017 року», – заявило Агентство.

«Звертаємо увагу, що її судження мають суто суб'єктивний характер, а інформація є недостовірною й має бути перевірена судом. Відповідна позовна заява подана до Шевченківського районного суду міста Києва», – додали в НАЗК.

На думку відомства, «за таких обставин участь членів НАЗК в засіданні комітету з цього питання до отримання відповідного рішення суду та результатів розгляду НАБУ відкритого кримінального провадження неможлива».

НАЗК запевняє, що відкрите до діалогу й співпраці з Верховною Радою, парламентськими комітетами, народними депутатами та іншими органами влади.

Нагадаємо, йдеться про звинувачення голови НАЗК Наталії Корчак її підлеглою Ганною Соломатін.

Також Transparency International Україна закликає відсторонити від посади голову Національного агентства з питань запобігання корупції Наталію Корчак на час розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: